OVER ONS

 

 

OVER ONS

TrapMe is een Deens bedrijf, een onderdeel van CB Svendsen a/s, een bedrijf dat elektronische oplossingen ontwikkelt en produceert.

TrapMe ontwikkelt en produceert IoT-oplossingen voor de plaagdierbestrijdings industrie.

ONZE MISSIE

Door de ontwikkeling van innovatieve en intelligente oplossingen kunnen we bedrijven die gespecialiseerd zijn in plaagdierbestrijding helpen om een verschil te maken. Wij hebben de kennis en vaardigheid om datgene te bereiken waar wij in geloven, en het doorzettingsvermogen om dat te realiseren.


 

FEITEN

CB Svendsen werd opgericht door Carsten B. Svendsen in 1969 als een bedrijf dat zich richt op elektronica-ontwikkeling en productie. Momenteel is het bedrijf in handen van de zonen van Carsten; Jakob B. Svendsen (Managing Director) en Martin B. Svendsen (Technisch Directeur)

Bij CB Svendsen werken 45 personeelsleden, waarvan de meeste werkzaam zijn op het hoofdkantoor te Kirke Værløsevej 22-24 in Værløse (Denemarken). In Tranbjerg zit de afdeling voor software- ontwikkeling, terwijl de verkoop- en de marketingafdeling van TrapMe gevestigd is in het kantoor te Bramming (Denemarken).

Door de jaren heen heeft CB Svendsen klanten geholpen met allerlei zaken; van idee, ontwikkeling, testen en certificering tot de realisatie van het uiteindelijke product. Oplossingen variëren van slimme apparatuur voor gebruik in huis of auto tot complexe oplossingen voor industrie en defensie, zowel in Denemarken als in de rest van de wereld.

Het bedrijf CB Svendsen dat in 1969 is opgericht door vader Carsten B. Svendsen, is altijd een bedrijf geweest met focus op nieuwe technologie.

Nieuwsgierigheid en de wens om iets nieuws te ontwikkelen is altijd onze drijvende kracht geweest samen met het succesvol afronden van projecten die soms onmogelijk lijken. De vreugde rondom het ontstaan van een nieuwe creatie en het proces van pril idee tot eindproduct, is een blijvende motivatie.

Toen mijn broer en ik voor het eerst kennismaakte met degenen die TrapMe gestart zijn, bleek dat zij een geweldig project met een sterk patent in handen hadden. Helaas ontbrak op dat moment de technologie nog enigszins. Zij wekte onze belangstelling met hun enorme toewijding en aanstekelijke overtuiging dat ze iets creëerden dat een verschil kon maken.

Een van de activiteiten van CB Svendsen is de ontwikkeling en productie van IoT-technologie (Internet of Things) voor het op afstand bedienen van machines of het op afstand uitlezen van bijvoorbeeld stadsverwarmingsmeters. Het was die kennis en onze know-how die ze nodig hadden om de ontwikkeling van de rattenval en het webportaal voor controle en monitoring te voltooien.

We werden gegrepen door hun positieve energie en enthousiasme, dus toen de gelegenheid zich voordeed om het patent en het project te verwerven, was er geen enkele twijfel. Het was perfect voor ons bedrijf.
 

FURTHER DEVELOPMENT

VERDERE ONTWIKKELINGEN

Om het idee te perfectioneren gebruikten we feedback en assistentie van een aantal van de hoogst gekwalificeerde adviseurs en technici in de industrie voor plaagdierbestrijding: deskundige, toegewijde personen die ons konden informeren over de omstandigheden waarin de vallen moesten werken, wetgeving, werkmethoden etc.

We leerden al snel dat standaard-vallen die meestal worden gebruikt niet optimaal waren. In combinatie met de ontwikkeling van de elektronica en de IoT-oplossing ontwikkelden we een val die, zelfs zonder de elektronica, volstrekt uniek is. Ik durf te beweren dat, zelfs zonder elektronica, er geen betere val is dan die van ons.

Een essentieel onderdeel van elke IoT-oplossing is het webportaal, waarin een visualisatie van de vallen wordt weergegeven en ze beheert kunnen worden. Voor deze ontwikkeling hebben wij ons wederom gericht op de professionals uit de plaagdierenindustrie. Op deze manier konden zij bijdragen aan de ontwikkeling van het webportaal, dat met gemak en nauwkeurigheid biedt wat ze nodig hebben.

DE TOEKOMST

Toen in augustus 2017 de TrapMe val op de Deense markt kwam bleek onmiddellijk dat wat als een idee was begonnen werkelijkheid was geworden en dat het een unieke oplossing is voor plaagdierbestrijding.

Om die reden hebben we Kim Lauridsen Hansen aangesteld om leiding te geven aan de TrapMe-tak van ons bedrijf. Kim was de Deense CEO voor een van Europa's grootste plaagdierbestrijders. Het doel is nu om een dealernetwerk op te zetten: in eerste instantie in Europa en vervolgens in de Verenigde Staten en Australië̈.

In augustus 2017 brachten we de eerste vallen op de Deense markt voor plaagdierbestrijdingsbedrijven, facilitair management en gemeenten die met hun eigen plaagdierbestrijding werken. Wat ze allemaal gemeen hebben is het feit dat zij erkende plaagdierbestrijders zijn.

Sinds de ideeënfase is de samenwerking met de plaagdierbestrijders totaal uniek. Het was bijzonder lonend om hen de TrapMe-oplossing te bieden, omdat ze zelf betrokken waren bij de ontwikkeling ervan. Maar de samenwerking stopt hier niet: noch wat betreft ideeën voor nieuwe opties, noch wat betreft dagelijks gebruik van de vallen.

De gegevens die de val aan het portaal rapporteert, geeft de plaagdierbestrijder de mogelijkheid om niet alleen grote aantallen vallen te beheren, maar ook om de verzamelde gegevens te analyseren. Sommige mensen noemen dit 'Big Data' (grote hoeveelheden data die kunnen worden gebruikt voor analyse), maar op dit moment noemen we het gewoon: "een fantastische oplossing".